Stroomstoring Rotterdam en omstreken opgelost

Array

Rotterdam en omgeving zijn maandagmiddag getroffen door een stroomstoring. Er was geen elektriciteit in Vlaardingen, Schiedam en het noordwesten van Rotterdam. De stroomstoring, die ontstond in een transformatorstation, trof onder meer het Academisch ziekenhuis Erasmus MC. Het ziekenhuis is overgegaan op een noodaggregaat.

Volgens energiebeheerder Stedin zaten sinds tien over half drie ongeveer vijftigduizend aansluitingen zonder elektriciteit. De Netbeheerder meldt dat alle vijftigduizend getroffen aansluitingen sinds iets voor half zes weer stroom hebben. De storing werd veroorzaakt door een defect in een transformatorhuisje bij het Marconiplein. De behandelafdelingen van het Erasmus MC konden gewoon doorwerken, liet een woordvoerder van het ziekenhuis aan de Westzeedijk weten. Sommige bijgebouwen zitten in het donker.
Verantwoordelijk wethouder Alexandra van Huffelen van de gemeente Rotterdam heeft de directie van netbeheerder Stedin gevraagd om uitleg over de zoveelste stroomstoring die de stad heeft getroffen. Stedin wordt dinsdagochtend voor een gesprek op het stadhuis verwacht.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen