Ashton Gallas uit Rotterdam in tv-programma Het Familieportret

Array

Onvruchtbaar verklaard, en toch zwanger
In de zesde aflevering van Het Familieportret staat het ontroerende verhaal van Ashton Gallas en haar familie centraal. Ashton is een vrolijke veertienjarige tiener als ze te horen krijgt dat ze de ziekte van Hodgkin heeft, een vorm van kanker. Op het moment dat haar dromen in duigen lijken te vallen, loopt alles net even anders dan iedereen verwacht. In tien afleveringen van Het Familieportret  blikt presentatrice Mariska Hulscher samen met bekende en minder bekende families terug op een ingrijpende gebeurtenis en hoe zij daar met elkaar sterker zijn uitgekomen. Sponsor DELA wil met Het Familieportret  meer aandacht creeren voor de bijzondere band tussen generaties. De zesde aflevering is te zien op zaterdag 11 februari vanaf 17.30 uur bij RTL 4.
Wanneer Ashton in de brugklas van het VMBO zit, merkt ze dat ze steeds sneller moe wordt. Als ze zelfs tijdens tussenuren in slaap valt, besluit Ashton aan de bel te trekken. Na vele onderzoeken stellen artsen de diagnose Hodgkin vast, een vorm van kanker. Ashton: ‘Ik schrok en moest heel erg huilen. Ik wilde absoluut mijn haar niet kwijt! Tja, zo denk je dan als puber.’ Er volgen vele chemokuren en na een aantal tegenslagen gaat het langzaam beter en wordt Ashton uiteindelijk toch ‘schoon’ verklaard. Maar bij controle in het ziekenhuis krijgt Ashton een nieuwe klap te verwerken.

Onvruchtbaar
Van de artsen in het ziekenhuis krijgt Ashton te horen dat ze door haar ziekte honderd procent onvruchtbaar is. Ashton: ‘Het feit dat ik onvruchtbaar bleek, sloeg in als een bom. Voor de tweede keer werd mijn toekomstbeeld weggevaagd. Het is altijd mijn droom geweest om moeder te worden, en nu kreeg ik te horen dat ik geen kans had op een eigen kindje.’ Voor Ashton is de boodschap maar moeilijk te verwerken, maar toch pakt ze haar leventje weer op. Ze volgt een opleiding aan de kappersschool en ontmoet Siri, een jongen met wie ze kort een relatie heeft. Maar als Ashton achttien is, slaat de angst weer toe. Ze heeft veel last van haar buik en is de laatste tijd ook wat zwaarder geworden. Ashton is bang dat de kanker weer terug is, maar tijdens een controle wordt duidelijk wat er precies aan de hand is. Wat niemand had verwacht, maar wat toch mogelijk bleek, Ashton is zwanger. In aflevering zes van Het Familieportret is te zien hoe Ashton en haar familie omgaan met dit heugelijke maar ook heftige bericht.

Over Het Familieportret
In het programma Het Familieportret blikt presentatrice Mariska Hulscher met de families terug op
het moment waarop hun leven een bijzondere wending kreeg. Doormiddel van reconstructies wordt de kijker deelgenoot van de gebeurtenis. Tijdens de uitzending wordt duidelijk wat er is veranderd in de levens van de hoofdpersonen en hun familieleden en hoe ze deze periode hebben ervaren.

Korneel Born van DELA: ‘Voor veel Nederlanders staat de familieband centraal in hun sociale leven. Ouders en kinderen hebben goed onderling contact, grootouders passen op de kleinkinderen en springen onvoorwaardelijk bij als het nodig is. Ook in het derde seizoen van Het Familieportret staat de hechte band tussen familieleden centraal. Die komt vooral tot uiting wanneer families samen ingrijpende dingen meemaken. Dit levert bijzondere en ontroerende familieverhalen op.’ Het Familieportret is vanaf zaterdag 7 januari 2012 te zien op RTL4 om 17.30 uur. Kijk voor meer informatie op www.hetfamilieportret.nl.

Waarom doet DELA dit?
Sponsor DELA wil meer aandacht creeren voor de bijzondere band tussen generaties. DELA vindt
het belangrijk dat familieverhalen worden overgebracht van ouder op kind, zodat de herinneringen, normen en waarden niet verloren gaan. Het familieportret staat symbool voor de familieband:
Bij elkaar horen en voor elkaar zorgen. En dat is precies waar Het Familieportret in het derde seizoen om draait.


Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen