Waarschuwing op alcohol voor zwangeren

0
315

Minister Schippers van Volksgezondheid vindt het een goed idee om zwangere vrouwen te waarschuwen voor de gevaren van alcohol tijdens de zwangerschap. Ze hoopt dat de branche zelf een waarschuwingslogo op flessen alcohol wil plaatsen. Eind vorig jaar riepen medisch specialisten op tot zo’n waarschuwingslabel, omdat kinderen die in de baarmoeder aan alcohol blootgesteld worden zich slechter ontwikkelen, zo meldt de NOS.

Volgens de minister heeft zo’n drie procent van de Nederlandse kinderen last van een foetaal alcohol syndroom disorder, wat vooral tot gedragsproblemen leidt. Minister Schippers zegt dat er geen Europese regels zijn die zo’n logo verbieden. Frankrijk is het enige Europese land dat drankproducenten verplicht een logo te plaatsen. Schippers schrijft dat daardoor de bewustwording van de gevaren is gegroeid: in 2004 vond 81,5 procent van de ondervraagde Fransen alcoholgebruik tijdens de zwangerschap onaanvaardbaar. In 2007 was dat gegroeid tot 86,9 procent.

Vorig artikelOfficieel startsein voor renovatie Catharina Ziekenhuis in Eindhoven
Volgend artikelIn Zierikzee eerste Buurtzorg pension
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.