Jeroen Bosch Ziekenhuis start menstruatiepolikliniek

0
177

Veel vrouwen kampen met hevig bloedverlies tijdens de menstruatie. Ook tijdens de overgang kan dit een probleem zijn. Het Jeroen Bosch Ziekenhuis heeft speciaal voor deze klachten een nieuw spreekuur opgericht: de menstruatiepolikliniek.

Vrouwen kunnen hier binnen één à twee weken terecht voor een eerste afspraak. De huisarts kan patienten naar de menstruatiepolikliniek verwijzen. Tijdens de eerste afspraak voert de gynaecoloog meteen een aantal onderzoeken uit, zodat u vaak meteen duidelijkheid heeft. Soms is aanvullend onderzoek nodig, hiervoor kunnen patienten meteen een afspraak maken.

Verbeterde kwaliteit van zorg
Door de menstruatiepolikliniek wordt de kwaliteit van zorg verbetert. Vrouwen worden sneller behandeld met de nieuwste technieken. Kleine ingrepen kunnen op de polikliniek zelf worden gedaan. Verdoving is vaak niet nodig en de patient herstelt snel.

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis is een groot ziekenhuis op meerdere locaties in de regio ’s-Hertogenbosch en de Bommelerwaard. Sinds 1274 kent de regio een gastvrij ziekenhuis waar persoonlijke aandacht voor de patient, kwaliteit en innovatie belangrijk zijn. Het ziekenhuis heeft in april 2011 een nieuw gebouw betrokken en wil het meest patientgerichte ziekenhuis in Nederland zijn. Met ruim 240 medisch specialisten verdeeld over 29 specialismen is het Jeroen Bosch Ziekenhuis een topklinisch centrum voor acute en specialistische zorg. Als opleidingsziekenhuis levert het een belangrijke bijdrage aan de opleiding van artsen en verpleegkundigen in Nederland. Speerpunten in de zorg zijn Oncologie, Cardiovasculaire geneeskunde, Endoscopie en Transmurale geneeskunde.