Ouderenfonds en Nederlandse bakkers organiseren strooiactie

Array
Dit is een origineel bericht van Nationaal Ouderenfonds

Op donderdag 9 februari om 13.00 uur wordt de stoep van woonzorgcentrum Bunnichem in Bunnik ijsvrij gemaakt door schoolkinderen uit groep 8 van de Anne Frank school. Dit dankzij de alle Nederlandse bakkers, die het zout beschikbaar hebben gesteld na een eerdere oproep van het Nationaal Ouderenfonds om ouderen te helpen tijdens deze strenge winterperiode.

Vroeger moest iedereen zijn stoepje ijs- en sneeuwvrij houden. Het Nationaal Ouderenfonds heeft vorige week opgeroepen om deze oude traditie weer in ere te herstellen. Nu raken ouderen geïsoleerd omdat ze bang zijn buiten te vallen. Ze hebben moeite met boodschappen doen, trekken er minder op uit en krijgen ook minder bezoek.

De Nederlandse bakkers hebben op de oproep van het Nationaal Ouderenfonds gereageerd door 12.000 kilo zout beschikbaar te stellen. Dit omdat de bakkers de afgelopen 2,5 jaar 24.000 ton zout minder verwerkt hebben in brood. Omdat we via ons eten dagelijks te veel zout binnenkrijgen, spannen bakkers zich sinds 2009 in om het zoutgehalte van brood ongemerkt te verlagen. Te veel zout zorgt voor een verhoogde bloeddruk. Hoe hoger de bloeddruk, hoe groter de kans op hart- en vaatziekten. Juist ouderen hebben baat hebben bij brood waarin het (verborgen) zoutgebruik wordt teruggedrongen.

Het beschikbaar gestelde zout wordt behalve in Bunnik ook door de Boodschappenplussen van het Ouderenfonds verspreid op diverse locaties als Middelburg, Heiloo, Huizen, Borger-Odoorn en Transwijk-Utrecht. De BoodschappenPlusBussen haalt ouderen op zodat ze gezellig samen met andere ouderen kunnen winkelen of andere leuke activiteiten kunnen ondernemen.
De zoutstrooi-actie wordt ondersteund door het Nationaal Ouderenfonds, de NBOV (Nederlandse Brood- en banketbakkers Ondernemers Vereniging) en de NVB (Nederlandse Verenging voor de Bakkerij).

Locatie waarop bakkers donderdag 9 februari om 13.00 zout aanbieden:

Woonzorgcentrum Bunnichem, Burg. Vd Weijerstraat 26.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen