Meisjes streven jongens voorbij in het hoger medisch onderwijs

Array

Zijn meisjes slimmer dan jongens? Je zou het bijna denken. Ze doen het beter in het voorgezet onderwijs en gaan daarna vaker naar het hbo of de universiteit. Ook op de VUmc School of Medical Sciences is zeventig procent vrouw. Zijn er straks veel meer vrouwelijke artsen zijn dan mannelijke? En zo ja: wat kunnen we doen om dat te voorkomen? Deskundigen Jelle Jolles en Gerda Croiset laten hun licht schijnen over dit probleem.

Deze week verschijnt I.O., het onderwijsmagazine van VU medisch centrum. I.O. informeert professionals over belangrijke ontwikkelingen in en rond medische, verpleegkundige en paramedische opleidingen en onderwijs.

* En verder in dit nummer:
Bezuinigingen opvangen in het medisch onderwijs is chirurgenwerk. ‘De bodem is wel bereikt’, aldus Ton de Goeij, opleidingsdirecteur Geneeskunde Maastricht UMC+.
* Klinisch redeneren door verpleegkundigen. Marc Bakker van VUmc Amstel Academie onderschrijft de noodzaak hiervan.
* De loting voor de opleiding geneeskunde wordt naar alle waarschijnlijkheid afgeschaft. Toelating gebeurt straks alleen nog op basis van prestaties.
Interview met Marijk van der Wende, decaan Amsterdam University College.
* Rubrieken: de superstudent, signalement van boeiende artikelen uit vakbladen en het laatste nieuws vanuit instituut onderwijs en opleiden VUmc.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen