LUMC’ers vertellen over obesitas en migraine in ‘Lang zullen we leven’
ArrayWist u dat genen een rol spelen bij het ontstaan van obesitas? Migraine en depressie; stress of zit het in de genen? Onderzoekers van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) zijn aankomende maand te zien in het RTL 4-programma ‘Lang Zullen We Leven’. Aan de hand van de ziektebeelden obesitas, migraine en kanker wordt u meegenomen in de wondere wereld van DNA. DNA-onderzoek levert technieken op om ons dagelijks leven te verbeteren.
Obesitas:
In de eerste aflevering, op zondag 4 maart, stond  obesitas centraal. Prof. Hanno Pijl (Endocrinologie) legt uit hoe deze ziekte ontstaat en hoe uw DNA hiermee te maken heeft, terwijl prof. Ko Willems van Dijk (Humane Genetica) het belang van goede vetten bespreekt.
Migraine:
Op zondag 11 maart geeft een drietal LUMC-deskundigen uitleg over  migraine. Prof. Arn van den Maagdenberg (Humane Genetica), dr. Gisela Terwindt en dr. Ron van Oosterhout (beiden Neurologie) vertellen wat migraine nu eigenlijk is en wat onderzoek hiernaar in de toekomst kan brengen.
Aflevering drie heeft als thema  kanker en is te zien op zondag 18 maart.
De  uitzendingen zijn te zien op zondag om 12.00 uur en op zaterdag om 11.00 uur.
Deze serie is ontwikkeld voor het Nederlandse Genomics Initiatief (NGI). In dit tweede seizoen staan een aantal ziektebeelden centraal, die onderdeel zijn van het onderzoek van het Centre for Medical Systems Biology ( CMSB). CMSB is het NGI centrum geleid door prof. G.J. van Ommen van het LUMC. Naast het LUMC hebben ook CMSB-onderzoekers van het  VUmc en  ErasmusMC meegewerkt aan deze serie.