Anita Witzier opent collecteweek Reumafonds met gongslag

Array

Anita Witzier, ambassadeur van het Reumafonds, luidt vandaag de gong van de NYSE Euronext om aandacht te vragen voor reuma. In Nederland hebben 2,3 miljoen mensen een vorm van reuma of artrose. Het Reumafonds is dé fondsenwerver op het gebied van reuma in Nederland. Ruim 60% van de inkomsten gaat naar onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek. Daar is veel geld voor nodig. Daarom houdt het Reumafonds van 12 tot en met 17 maart de jaarlijkse collecteweek.

Het Reumafonds zal in de collecteweek de resultaten bekend maken van het Meldpunt Fysiotherapie. Dit is een onderzoek voor mensen met reuma die per 1 januari geen fysiotherapie meer vergoed krijgen vanuit de basisverzekering. Het Reumafonds onderzoekt welke gevolgen dit voor mensen met reuma heeft. De normaalste dingen worden steeds moeilijker Mensen met reuma hebben vaak last van hun gewrichten of spieren, waardoor o.a. bewegen pijn doet. Reuma is een ingrijpende aandoening die dagelijks tot veel beperkingen leidt. Door onzichtbare kenmerken als pijn en vermoeidheid stuiten mensen met reuma vaak op onbegrip.

Reuma is nog niet te genezen of te voorkomen en kan jong en oud treffen. Anita Witzier: “Het Reumafonds komt op voor de belangen van mensen met reuma. Daarom is er geen beter fonds om in te investeren dan het Reumafonds.” Wat doet het Reumafonds? Het Reumafonds strijdt al 85 jaar tegen reuma in Nederland. Dat gebeurt door het financieren van onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek, het geven van voorlichting, het ondersteunen van patientenverenigingen en belangenbehartiging. Het Reumafonds krijgt geen subsidie van de overheid en is afhankelijk van donaties en giften. Ze zijn blij met iedere gift die bijdraagt aan hun  missie: reuma zo snel mogelijk de wereld uit. www.reumafonds.nl

Bron: Reumafonds

 

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen