Ondanks beperkingen actief voor Reumafonds-collecte

Array

Ondanks beperkingen actief voor collecte
Rinie Goossens (65) uit Schinveld in Limburg weet wat leven met reuma betekent. Ondanks de last die haar ziekte dagelijks met zich meebrengt, is ze heel gemotiveerd om ook dit jaar weer de collecte voor het Reumafonds te organiseren. Rinie: “Ik wil graag mijn steentje bijdragen in de strijd tegen deze ingrijpende ziekte.”

Rinie vertelt hoe haar reumatische klachten steeds meer haar dagelijks leven gingen beïnvloeden. “Ik had dertig jaar geleden al veel last van mijn voeten. Ik werd geopereerd aan hamertenen. Ik was altijd heel actief; ik hield van tennissen. Op een dag kon ik mijn racket niet meer vasthouden. Zo kwam ik bij de arts en uiteindelijk werd duidelijk dat ik fibromyalgie en artrose heb. Dagelijkse bezigheden kosten veel inspanning en ik ben snel moe. Een dweil uitwringen kan ik bijvoorbeeld niet meer. Gelukkig heb ik hulp in de huishouding.”

Bekend van drogisterij
Voor de meeste mensen in het dorp heeft Rinie een bekend gezicht, want vroeger werkte ze in de plaatselijke drogisterij. “Ik heb een groot sociaal netwerk, ook door mijn andere vrijwilligerswerk voor de Reumapatientenvereniging, voor de Zonnebloem en als gastvrouw in het Toon Hermans Huis in Sittard.”

Van collecteren naar organiseren
“Ik heb jarenlang gecollecteerd maar dat werd steeds zwaarder en op een gegeven moment lukte het niet meer”, vervolgt Rinie haar verhaal. “Toen ben ik de Reumafonds-collecte gaan organiseren. Het helpt dan als je veel mensen kent. Het geeft me veel voldoening dat ik ondanks mijn beperkingen toch nog actief en betrokken kan zijn.”

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen