Twitter-lunch met BN-ers voor stofwisselingsziekte #energy4all

Morgen 21 maart a.s. vindt er een grootschalige Twitter-actie plaats. Alliance Gastronomique en Energy4All spelen hierin een centrale rol. Het doel is om geld in te zamelen voor kinderen met een stofwisselingsziekte. Een groot aantal bekende Nederlanders ondersteunen de actie.

Op 22 februari j.l. is dit bijzondere initiatief gelanceerd om aandacht te vragen en tevens geld in te zamelen voor de strijd tegen energiestofwisselingsziekten waar Stichting Energy4All zich voor inzet. Elke week worden er in Nederland 1 à 2 kinderen geboren met een energiestofwisselingsziekte. 50% van deze kinderen overlijdt voor hun 10e levensjaar. 70% wordt geen 18 jaar. Er is nog geen medicijn voor deze ernstige ziekte.

Deelnemende Alliance restaurants
Op 5 maart j.l. zijn de 35 deelnemende Alliance restaurants bijeengekomen tijdens de landelijke ledenvergadering van de Alliance Gastronomique. Frank Alsemgeest – ambassadeur van Stichting Energy4All – werd op deze dag warm ontvangen door de leden.  Frank heeft de leden geconfronteerd met de ernst van energiestofwisselingsziekten en het belang van onderzoek. Frank heeft van dichtbij moeten meemaken wat de ernst van deze ziekte is. Veel te vroeg heeft hij zijn zoontje Robbe moeten afstaan. De ernst van deze ziekte en het heftige verhaal van Frank zorgde voor veel emotie bij de leden. Allen waren zij zeer geraakt en hebben unaniem besloten om van 21 maart een groot landelijk succes te maken.

Bijzondere gasten
Geraakt door het verhaal kwam Alliance Gastronomique met het genereuze voorstel om ouders van kinderen met een energiestofwisselingsziekte te verwelkomen tijdens de jubileum dag op woensdag 21 maart. De ouders schuiven aan bij diverse bekende Nederlanders die (als dank voor hun belangeloze medewerking) in een Alliance-restaurant komen eten en tijdens hun verblijf op Twitter aandacht vragen voor Stichting Energy4All en energiestofwisselingsziekten. Bekende Nederlanders die meewerken zijn onder andere @SaskiaNoort, @RonaldGiphart, @Kluun, Giel Beelen(@giel3fm), @GerardEkdom, Jochem van Gelder @jochemvang (PR Ambassadeur Energy4All), Victoria Koblenko @vkoblenko, @Geert Hoes, Marianne Timmer @timmermarianne, Robbert Kranenborg @vossius, @DennisvdGeest en vele anderen.

Twitter
Doel van de actie van Alliance is op 21 maart zoveel mogelijk mensen te bereiken op twitter om energiestofwisselingsziekten en Energy4All onder de aandacht te brengen. De ernst van deze ziekte is bij lange na niet bekend bij het gros van de Nederlanders, terwijl er veel kinderen sterven aan deze ziekte. Alliance Restaurants, bekende Nederlanders en ouders gaan ervoor zorgen dat op 21 maart #Energy4All trending topic wordt op twitter en vele Nederlanders met hen mee gaan twitteren. De hashtag is #energy4all

Hoe werkt de Twitter-actie precies

Elke restaurantgast levert Energy4All geld op

Elke gast die op 21 maart luncht of dineert in één van de bij Alliance Gastronomique aangesloten restaurants, levert Energy4All € 4,50 op.

Op deze speciale dag serveert de deelnemende Restaurants zoals o.a. Cordial een bijzonder menu;

– 4-gangen lunch of diner, prijs per couvert € 45,00

– 4-gangen lunch of diner inclusief aperitief, wijn en koffie/thee, per couvert €75,00

Bekende Nederlanders gaan Twitteren

Om Energy4All en de actie onder de aandacht te brengen, gaan diverse bekende Nederlanders op 21 maart lunchen of dineren in één van de Alliance-restaurants. Van daaruit zullen ze via Twitter hun ervaringen met hun volgers delen. Met deze Twitter-actie zal Energy4All bij meer dan 1,5 miljoen Nederlanders onder de aandacht komen.

Wat doet Energy4All?
Stichting Energy4All bestaat sinds 2006 en ondersteunt het onderzoek naar stofwisselingsziekten. Ieder jaar worden ca. 75 kinderen met deze ziekte geboren. 50% overlijdt al voordat ze 10 jaar oud zijn, 70% voor hun 18de levensjaar. Voor deze ernstige ziekte is nog geen behandeling of medicijn. Met haar bijdrage hoopt Energy4All het onderzoek hiernaar te versnellen.

Waarom doet Alliance Gastronomique aan deze actie mee?
Ieder jaar kiest Alliance Gastronomique een goed doel om te steunen. Op 21 maart a.s. bestaat Alliance Gastronomique 45 jaar, het langstbestaande culinaire samenwerkingsverband in Europa. In Nederland zijn 35 restaurants lid van Alliance Gastronomique.

Energy4All steunen?
Heeft u geen tijd om op 21 maart een bezoek te brengen aan een Alliance-restaurant, maar wilt u Stichting Energy4All wel steunen? Dat kan op giro 4403.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen