Stel je gaat dood, hoe regel je dan je leven?

Het Scheper Ziekenhuis in Emmen en Borstkankervereniging Nederland (BVN), afdeling Emmen Coevorden, organiseren op woensdag 18 april een voorlichtingsbijeenkomst met het thema: Stel je gaat dood, hoe regel je dan je leven? De voorlichtingsbijeenkomst wordt gehouden in inloophuis Sigrid’s Garden.

Tijdens de bijeenkomst vertellen geestelijk verzorger Wim de Groot en maatschappelijk werker Ron de Wit, beiden werkzaam in het Scheper Ziekenhuis, vanuit hun eigen discipline over het onderwerp. De geestelijk verzorger licht toe welke invloed iemands levensbeschouwing kan hebben op de manier waarop men tegen de dood aankijkt. Soms krijgen mensen met een terminale ziekte te maken met relatie- en communicatieproblemen. De maatschappelijk werker geeft inzicht in hoe men daar mee kan leren omgaan. Uitvaartondernemer Jenny Louissen geeft op een laagdrempelige manier uitleg over de zaken die komen kijken bij een uitvaart. Daarnaast is er gelegenheid voor het stellen van vragen en tot het uitwisselen van ervaringen met lotgenoten. Ook is er schriftelijk voorlichtingsmateriaal aanwezig.

Sigrid’s Garden is een inloophuis voor kankerpatienten en hun naasten waar zij elkaar in een ontspannen sfeer kunnen ontmoeten. Het inloophuis bevindt zich aan de Weerdingerstraat 252c in Emmen. De bijeenkomst start om 19.30 uur en duurt tot 21.30 uur. Koffie en thee staat klaar vanaf 19.00 uur. De toegang is gratis. Voor informatie en opgave kunnen belangstellenden contact opnemen met Mieke Kuilder, verpleegkundig specialist oncologie van het Scheper Ziekenhuis via e-mail via m.kuilder@sze.nl.