Ambulante verslavingszorg beter toegankelijk in Noord-Brabant

Verslavingskliniek Trubendorffer opent deuren in Tilburg
CrisisCare Trubendorffer opent op 1 april een vestiging in Tilburg. Met deze opening geeft de, van oorsprong Amsterdamse, GGZ-instelling invulling aan haar ambitieuze plannen voor een landelijke uitrol. De recent verkregen HKZ-certificering onderstreept én waarborgt de kwalitatieve doelstellingen van Trubendorffer.

Landelijke uitrol
Dick Trubendorffer, directeur van CrisisCare Trubendorffer: ‘Onze onderscheidende behandeling blijkt erg goed aan te sluiten op de individuele behoefte van onze clienten; geen wachtlijsten, binnen 24 uur een intake en ruime openingstijden. Zo kunnen clienten de behandeling goed combineren met bijvoorbeeld een baan of privéomstandigheden.  Mensen die worstelen met een ernstige verslaving weten onze kliniek in Amsterdam al jaren goed te vinden en beoordelen onze persoonlijke benadering en no-nonsense aanpak gemiddeld met ruim een acht. Onze ambitie is om een landelijke dekkend netwerk van GGZ-instellingen neer te zetten. Met de opening van de vestiging in Tilburg kunnen we meer mensen helpen. Niet alleen inwoners van Tilburg, maar ook inwoners in de regio Eindhoven, Breda, en Den Bosch.’

HKZ-certificering
Trubendorffer: ‘Wetenschappelijk Onderzoek toont aan dat  ambulante verslavingszorg meer effect heeft dan een klinische behandeling. De recente HKZ-certificering onderstreept én waarborgt onze kwalitatieve doelstellingen. Naast effectiever, is onze no-nonsense-aanpak ook aanzienlijk goedkoper dan een klinische behandeling, met een vergelijkbare behandelingsintensiteit. Onze behandelingen worden vergoed door alle zorgverzekeraars en kosten de verzekeraar gemiddeld niet meer dan € 6.000,-. Terwijl de kosten van een gemiddelde klinische behandeling rond de € 25.000,- liggen.’ Met de opening van de kliniek in Tilburg en het behaalde HKZ-keurmerk heeft Brabant er binnenkort een effectief en laagdrempelig initiatief bij om mensen die worstelen met een verslaving en aanverwante stoornissen (dubbele diagnose) passende hulp te bieden.


Over CrisisCare Trubendorffer

CrisisCare Trubendorffer is een HKZ-gecertificeerde GGZ-instelling voor verslavingszorg en dubbele diagnose. CrisisCare Trubendorffer is een jonge, innoverende organisatie met  hoge slagingspercentages. De eigentijdse hulpverlening is laagdrempelig en kent geen- of korte wachtlijsten en een “no-nonsens” klimaat waarin hulp wordt geboden die bewezen werkt en waar een goede sfeer vooropstaat.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen