40ste NVvP Voorjaarscongres: ‘Psychiatrie laat de angst niet regeren’

Array

Angst als oorzaak of als gevolg van een psychiatrische stoornis. Angst in de samenleving voor psychiatrische patienten of voor afwijzing als je een psychiatrische ziekte hebt. Angst bij de psychiater in een bedreigde of onoverzichtelijke situatie. Angst in de psychiatrie is overal. Hoe de psychiatrie er voor zorgt dat de angst niet regeert staat centraal op het 40ste Voorjaarscongres van de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie (NVvP), dat van 3 t/m 5 april 2012 in het MECC in Maastricht gehouden wordt.

‘Een groot deel van de ruim 160 verschillende sessies op het Voorjaarscongres gaat over een vorm van angst’, vertelt congresvoorzitter Odile van den Heuvel. Er zijn bijvoorbeeld symposia over angst en ADHD, psychosen en verslaving en angststoornissen bij ouderen. Maar ook staan discussiebijeenkomsten over angst voor bezuinigingen in de ggz, angst voor het tuchtcollege en ’twitterangst’ op het programma. Ook andere professionals, waaronder een oorlogscorrespondent, een filosoof, een neurocriminoloog en een emotie-onderzoeker, geven als hoofdspreker in het plenaire programma hun visie op dit thema. Tijdens het congres maken we angst in de psychiatrie in alle diversiteit bespreekbaar.’

De NVvP investeert als de wetenschappelijke beroepsvereniging van psychiaters onder andere in het onderhouden en verwerven van wetenschappelijke kennis van deze groep medisch specialisten en organiseert daarom voor de 40ste keer het Voorjaarscongres. De vereniging verwacht zo’n 2500 van haar leden en andere professionals in het vakgebied te mogen verwelkomen.

Andere highlights gekoppeld aan het drie dagen durende wetenschappelijke programma zijn een Sponsorloop ten bate van een antistigma initiatief in de psychiatrie, de Nationale Psychiatrie Wetenschapquiz, de bekendmaking van de NVvP Ledenraadverkiezing en de uitreiking van enkele wetenschaps- en ereprijzen.

Kijk voor meer informatie en het programma op www.nvvp.net/voorjaarscongres of download de web app via http://app.nvvpcongres.net.

Dit is een origineel bericht van Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie (NVVP)

bron: ANP Pers Support

 

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen