Congres: Darmproblematiek

Op 14 juni 2012 organiseert Reed Business Events het congres: Darmproblematiek. Het congres zal plaatsvinden in de ReeHorst te Ede. Focus van dit congres ligt op het opdoen van praktische vaardigheden ten aanzien van deze veelvoorkomende problematiek.

De zorg voor mensen met een aandoening aan hun darmen neemt in omvang en complexiteit toe. Zeker één op de vijf mensen heeft regelmatig darmproblemen. Denk hierbij aan mensen met een inflammatoire darmziekte (zoals de ziekte van Crohn of colitis ulcerosa) en met darmkanker. Wat kunnen verzorgenden en verpleegkundigen betekenen voor patienten met darmproblemen?

Vertaalslag naar verpleegkundige praktijk
Het toenemende aantal mensen met darmklachten vraagt om zorgverleners die vertrouwd zijn met de behandeling van darmklachten. Om goede zorg te kunnen verlenen is niet alleen kennis van ziektebeelden nodig, maar ook praktijkervaring. Het congres Darmproblematiek op 14 juni biedt de mogelijkheid om kennis en ervaring uit te wisselen met professionals uit het vakgebied.


De behandeling van darmproblemen

Tijdens het congres: Darmproblematiek leren verzorgenden en verpleegkundigen hoe zij het best om kunnen gaan met patienten die te kampen hebben met darmproblemen. Zo zal Marisa Geukes (Verpleegkundig specialist, Jeroen Bosch Ziekenhuis) ingaan op de juiste begeleiding van een patient bij wie darmkanker geconstateerd is. En vertellen sprekers Angelie de Heer (Verpleegkundig specialist MDL, St. Elisabeth Ziekenhuis), Mariette van Kouwen (MDL-arts, UMC St Radboud, Nijmegen) en Jacqueline Cornelissen (Consulent stomazorg, Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis, Nijmegen) over onderwerpen als stomazorg, de behandelingstechnieken coloscopie en de videocapsule.

Kijk voor meer informatie en het volledige programma op http://www.reedbusinessevents.nl/darmproblematiek

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen