Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur 35 jaar

Dit is een origineel bericht van Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur
De Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur (NVA) viert dit jaar haar 35-jarig jubileum. In het Amersfoorts Leerhotel het Klooster wordt op 20 april een feestelijk congres georganiseerd ter gelegenheid van dit feit. Acupunctuur volgens het traditionele model en minimaal een Westers paramedische vooropleiding zijn sinds 1977 de twee pijlers van de NVA.

De NVA heeft voor haar congres gekozen voor het thema: TCM en oncologie, wat kunt u betekenen voor uw patient? Met dit congres wil de NVA een bijdrage leveren aan het proces van begeleiding van de individuele kankerpatient. Dit kan gaan van pijnbestrijding, betekenisgeving, herwinnen van vertrouwen tot het verminderen van bijwerkingen en het verbeteren van het algemeen welbevinden. Centraal staat de transparante dialoog tussen complementair en regulier, wetenschap en dagelijkse praktijk, psyche en lichaam.

De afgelopen 35 jaar heeft wetenschappelijk onderzoek aangetoond dat een gezonde leefstijl de kans op het ontwikkelen van vele (chronische) ziekten aanzienlijk vermindert. Leefstijladviezen zoals gezonde voeding, beweging en ontspanning vormen naast de therapeutische interventies, vanaf het ontstaan van de Traditionele Chinese Geneeskunde belangrijke onderdelen van een acupunctuurconsult.

De NVA zal de komende jaren nog andere aspecten van de acupunctuur onder de aandacht brengen: “We zien het bezoek aan acupuncturisten in de toekomst alleen maar toenemen. Zeker de chronische patient, en in het bijzonder de kankerpatient, doet steeds vaker een beroep op een acupuncturist.” NVA-leden staan voor hen klaar, zeker na dit congres.

Bron: ANP Perssupport

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen