Sponsor Paul Geluk, steun het Reumafonds

Array

Steeds meer mensen zetten hun eigen actie op touw om fondsen te werven voor het Reumafonds. Paul Geluk (26) is zo iemand. Hij zet zit zich in voor het Reumafonds zodat er meer geld kan gaan naar onderzoek voor reuma bij jonge mensen. Paul gaat op 9 mei een roeiwedstrijd van 100 kilometer roeien en op 24 juni een zware bergetappe fietsen in de Italiaanse Alpen. Ook u kunt zijn acties steunen!

Dat reuma ook veel jonge mensen treft, is vaak niet bekend. Paul Geluk heeft dat gemerkt sinds hij reuma heeft. Mensen reageren verbaasd als ze horen dat hij reuma heeft. Hier wil Paul wat aan doen. ‘Ik kom in actie voor meer bekendheid over reuma bij jongeren en ik wil geld inzamelen voor meer onderzoek. Iedereen die dat wil, kan mij steunen via een speciale website.

150.000 jongeren
De sponsorgelden die Paul Geluk binnenkrijgt, komen helemaal ten goede aan het Reumafonds. ‘Via deze website is het heel makkelijk om veel mensen op de hoogte te stellen van mijn sponsoracties voor het Reumafonds. En om mensen ervan te doordringen dat reuma niet alleen ouderen treft. Er zijn maar liefst 150.000 jonge mensen die reuma hebben.’

Verkeerd drankje
Pauls eigen verhaal met reuma begon in India. Tijdens een stage voor zijn studie Bedrijfskunde dronk Paul niets vermoedend een drankje in een bar. Hij werd onmiddellijk ziek. Een ziekenhuisopname en een zware antibioticakuur volgden, maar zonder resultaat. Ook in Nederland werd de diagnose pas na maanden gesteld. Het bleek te gaan om reactieve artritis. Bij deze vorm van reuma ontstaan gewrichtsontstekingen door een darminfectie of andere infecties. Soms gaat deze vorm van reuma over, maar bij Paul is het chronisch geworden.

Meer onderzoek
Dankzij de juiste medicijnen gaat het nu weer goed met Paul. Hij wil dat zo weinig mogelijk mensen – jong en oud – hoeven mee te maken wat hij heeft meegemaakt. Daarom komen alle sponsorgelden ten goede aan het Reumafonds zodat er nog meer onderzoek kan worden gedaan. Alles over Pauls verhaal met reuma en over de uitdagingen die hij aangaat, vindt u op Pauls eigen website: www.paulinspandex.nl/.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen