ASP opent meldpunt voor slachtoffers treinramp Amsterdam

Array

NS heeft bekend gemaakt dat de slachtoffers van het treinongeval van zaterdag 21 april 2012 schadeloos zullen worden gesteld. De slachtoffers kunnen daarbij de hulp inroepen van een letselschadeadvocaat. ASP – de vereniging van letselschadeadvocaten die uitsluitend voor slachtoffers opkomen (120 leden) – heeft voor dat doel een meldpunt geopend.

De behandeling van een letselschadezaak, vooral als sprake is van ernstig en/of blijvend letsel, is gecompliceerd en vereist specifieke juridische kennis en ervaring. De aansprakelijkheid van NS is wettelijk beperkt tot een maximumbedrag van circa 205.000,– euro per passagier. Deze limiet is niet van toepassing als de schade door opzet of bewuste roekeloosheid van de machinist is veroorzaakt. Het is te vroeg om te kunnen beoordelen of daarvan sprake is.

Slachtoffers van de treinramp en/of hun familieleden kunnen via het ASP-meldpunt met vragen terecht bij een slachtofferadvocaat in hun regio. Zij kunnen de benadeelden bijstaan in de onderhandelingen met NS over de omvang van de schade. Hun inzet zal gericht zijn op een goede, vlotte en transparante afwikkeling van de schade. De advocaatkosten maken deel uit van de op NS te verhalen schade.

Slachtoffers kunnen zich voor hulp en advies melden bij het ASP-secretariaat: [email protected], telefoonnummer 058-2131555. Zie voor algemene informatie over ASP: www.asp-advocaten.nl.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen