Vivienne van den Assem ambassadeur voor 1 dag voor de Zonnebloem

Vivienne van den Assem zet zich voor 1 dag in voor Nationale Vereniging de Zonnebloem. Zij organiseert een grote publiciteitsstunt op het strand van Zandvoort speciaal voor de fysiek beperkte Gerco. Dit is zondag 6 mei te zien in ‘Ambassadeur voor 1 Dag’ bij RTL 4.

Vivienne organiseert de stunt voor patient Gerco van Boven, 36 jaar. Hij heeft door een hersenvliesontsteking een spasme gekregen en is hierdoor op latere leeftijd in een rolstoel beland. Vivienne is erg onder de indruk van Gerco: “Ik vind het erg heftig om te zien wat een dergelijke handicap met je sociale omgeving doet. Het is voor Gerco bijvoorbeeld echt uitzonderlijk bijzonder om een dagje naar het strand te gaan. Ik kan dat wel gewoon als ik daar zin in heb.”

De stunt die Vivienne heeft georganiseerd, is bedoeld om zoveel mogelijk publiciteit te genereren voor de Zonnebloem. De bedoeling van de stunt is om een grote hoeveelheid mensen naar het strand te krijgen en samen te vliegeren, om op die manier onbeperkt te kunnen genieten. Vivienne heeft een oproep gedaan op de radio en tientallen mensen aangesproken op de boulevard en het strand zelf. Uiteindelijk is ze succesvol geweest met haar stunt.

De Zonnebloem zet zich in voor mensen die niet makkelijk zelfstandig de deur uit kunnen, maar toch graag in contact blijven met mensen. De organisatie is er voor mensen met een fysieke beperking, jong en oud. Het gaat vooral om personen voor wie persoonlijk contact en deelname aan de maatschappij niet vanzelfsprekend zijn. De Zonnebloem zorgt ervoor dat deze mensen niet in een sociaal isolement terechtkomen door dagjes uit, vakanties en bezoek aan huis mogelijk te maken.

Ambassadeur voor 1 Dag, zondag 6 mei 16:30 bij RTL 4

bron: APS