Sabine vertelt in TV-programma over haar reuma

Array

In het televisieprogramma ‘Ambassadeur voor 1 Dag’ maken we kennis met Sabine Sneijder-Rotering, 36 jaar, getrouwd en moeder van twee jonge kinderen. In de uitzending op zondag 13 mei (RTL 4, 16.30 uur) vertelt zij over haar leven met reuma. Sabine kijkt positief terug op de opnames.

“Het was een hele leuke en vooral mooie ervaring om mee te mogen maken”, vertelt Sabine. “Natuurlijk was het heel intensief, je bent toch 3 dagen aan het filmen en dat heb ik (fysiek gezien) wel een beetje onderschat. Er kwamen ook weer allerlei emoties naar boven, dus emotioneel gezien hakte het er ook wel in. Maar ik had het voor geen goud willen missen.”

Ook Sabines vader, Hans Rotering, werd geïnterviewd voor ‘Ambassadeur voor 1 Dag’. Sabine vond het ‘heel heftig’ om daarbij te zijn. “Ik heb hem nooit eerder zo eerlijk, open en emotioneel over mijn ziekte horen praten. Heel ontroerend, want ik ken mijn vader toch als een wat zakelijker persoon. Hij is altijd degene die mij weer een schop onder m’n kont geeft als ik het even niet meer zie zitten! Nu zag en hoorde ik een heel andere kant, zoals hij alles beleefd heeft en nu nog beleeft. Heftig maar mooi tegelijk.”

Een BN’er in je huis
Presentator Sander Janson kwam bij Sabine thuis om over haar leven met reuma te praten. Sabine: “Je kent zo’n BN’er natuurlijk alleen maar van de tv. Hoe zal hij in het echt zijn? Sander stelde mij bij onze eerste ontmoeting gelijk op mijn gemak, was heel aardig en enthousiast. Het interview verliep heel soepel en natuurlijk, Sander wist echt de goede vragen te stellen.”
“Voor de kinderen was het één groot spannend avontuur. Ze waren helemaal gek met Sander, want die kennen zij natuurlijk van Camping Life. Heel leuk dat hij na de opnames nog even de tijd voor ze nam; handtekening en natuurlijk een foto.”

Tijd voor de stunt
In het Amsterdamse winkelcentrum Magna Plaza was Elle van Rijn druk bezig met het organiseren van een publiciteitsstunt. In de uitzending gaan Sander en Sabine ’s middags naar Amsterdam voor een ontmoeting met Elle, en om te zien of de uitdaging gelukt is. Sabine vertelt: “De ontmoeting met Elle van Rijn was natuurlijk net zo spannend als die met Sander. Ik werd tijdens de stunt toch wel weer erg emotioneel en zij reageerde hier heel lief op. Ik heb haar ook bedankt. Ze heeft natuurlijk heel hard gewerkt om die stunt voor elkaar te krijgen. Dat vind ik echt super!”

Benieuwd naar het eindresultaat
De opnames bij Sabine hebben thuis tot gespreksstof geleid: “De hele familie en onze vrienden hebben het, zover mogelijk, op de voet gevolgd en leven helemaal mee. Iedereen is ook zo enthousiast en natuurlijk erg benieuwd naar de uitzending. Ik vind het spannend om mezelf terug te zien op televisie, maar ik heb geen spijt van mijn deelname. Integendeel, ik weet waarvoor ik het gedaan heb en hoop natuurlijk dat wij hier veel mensen mee kunnen helpen en dat veel kijkers donateur van het Reumafonds worden!”

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen