Eén Reumacentrum voor de hele regio Noord-Oost Brabant

Array

Op 16 mei 2012 hebben ziekenhuis Bernhoven en het Jeroen Bosch Ziekenhuis een samenwerkingsovereenkomst op het gebied van de reumazorg gesloten. Voortaan is er sprake van één reumacentrum dat gelijkwaardige diagnostiek en behandelingen aanbiedt op verschillende locaties. De reumatologen werkten al langer samen, maar zijn nu ook een organisatorische eenheid waardoor voordelen ontstaan voor de patient.

Wanneer de wachttijd in het ene ziekenhuis wat langer is, kan de patient bijvoorbeeld alvast in het andere terecht omdat zijn reumatoloog ook op die locatie werkt. Door de samenwerking is een grote vakgroep van zeven reumatologen ontstaan. Dit biedt meer mogelijkheden voor verdieping en subspecialisatie, waardoor ook hoog-complexe reumazorg in de regio Noord-Oost Brabant geboden kan worden. De bundeling van krachten maakt ook wetenschappelijk onderzoek mogelijk, waardoor de patientenzorg verbetert.

Mevrouw Manon Velde-Katgert, lid van de Raad van Bestuur van ziekenhuis Bernhoven en mevrouw drs. Gita Gallé, lid van de Raad van Bestuur van het Jeroen Bosch Ziekenhuis ondertekenden de overeenkomst in aanwezigheid van een klein aantal genodigden, waaronder de voorzitter van de Reumapatientenvereniging

‘s-Hertogenbosch e.o., Gerrit van der Zalm. De heer van der Zalm is zeer verheugd over de samenwerking tussen beide ziekenhuizen die de reumazorg in de regio Noord – Oost Brabant op de kaart zet.

De reumatologen dr. Oncko de Smit en drs. Birgit Kraft hebben de medische leiding over het reumacentrum, waarbij De Smit zich vooral op Bernhoven richt en Kraft op het JBZ.  De zakelijke leiding is in handen van respectievelijk mevrouw Gonnie Konings en de heer Erik Smits.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen