Dick Swaab over pedofilie op tv bij EO ‘Jong’: ‘Pedofiel & Misbruikt’

Hersenwetenschapper Dick Swaab geeft zijn visie op pedofilie in het  EO-programma JONG, in een tweedelige reportage met de titel ‘Pedofiel & Misbruikt’.  Uitzendingen zijn op woensdag 23 en 30 mei om 21:57 uur op Nederland 3.

In de uitzendingen duikt presentator Manuel Venderbos in misschien wel het grootste taboe van dit moment: seksuele gevoelens voor kinderen. Centraal staan  een pedofiele man die bewust geen seksueel contact met kinderen heeft, en iemand die 5 jaar lang seksueel misbruikt werd door zijn voetbaltrainer.

Voor meer informatie zie www.eo.nl/jong.

In zijn bestseller Wij zijn ons brein stelt Swaab dat pedofielen onder bepaalde voorwaarden zouden kunnen integreren in de samenleving en dat celstraffen niet altijd effectief zijn.