Dick Swaab over pedofilie op tv bij EO ‘Jong’: ‘Pedofiel & Misbruikt’

Array

Hersenwetenschapper Dick Swaab geeft zijn visie op pedofilie in het  EO-programma JONG, in een tweedelige reportage met de titel ‘Pedofiel & Misbruikt’.  Uitzendingen zijn op woensdag 23 en 30 mei om 21:57 uur op Nederland 3.

In de uitzendingen duikt presentator Manuel Venderbos in misschien wel het grootste taboe van dit moment: seksuele gevoelens voor kinderen. Centraal staan  een pedofiele man die bewust geen seksueel contact met kinderen heeft, en iemand die 5 jaar lang seksueel misbruikt werd door zijn voetbaltrainer.

Voor meer informatie zie www.eo.nl/jong.

In zijn bestseller Wij zijn ons brein stelt Swaab dat pedofielen onder bepaalde voorwaarden zouden kunnen integreren in de samenleving en dat celstraffen niet altijd effectief zijn.

 

 

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen