Voorzorg verpleegkundige houdt workshop op congres over Centra voor Jeugd en Gezin

‘VoorZorg’ is een programma voor jonge vrouwen tot 25 jaar die zwanger zijn van hun eerste kind en weinig of geen opleiding hebben genoten. Zij krijgen extra verpleegkundige ondersteuning bij hun zwangerschap en bij de verzorging en opvoeding van hun kind.

VoorZorg wordt uitgevoerd in een samenwerking tussen de afdeling sociale geneeskunde van het VU medisch centrum, het Nederlands Jeugdinstituut en tien organisaties voor jeugdgezondheidszorg (GGD-en en zorgorganisaties).  Klaas Kooijman, senior medewerker Jeugdzorg & Opvoedhulp, Nederlands Jeugdinstituut, concludeert dat programma de doelgroep bereikt en dat de geboden hulp effectief is.

Op het congres ‘Recente ontwikkelingen in professionalisering, aansturing en kwaliteit van Centra voor Jeugd en Gezin’ houdt Kooiman over het programma voorzorg. Hij doet dat samen met Elly de Graaf  uit Kop van Noord Holland. Zij is de eerste voltijds voorzorg verpleegkundige van Nederland. Wil jij naar dit congres? Wil jij naar deze workshop? Klik dan hier.

Guus Schrijvers