Holland Doc 24 zendt komende week twee documentaires over de medische wetenschap uit

0
738

Op Holland Doc 24 zijn komende week twee documentaires te zien die interessant zijn voor mensen met interesse in de medische wetenschap. Het gaat om ‘Passion & Power: The technology of orgasm’ en om ‘Altijd 19’. In ‘Passion & Power’ wordt de geschiedenis van de vibrator verteld. Deze is oorspronkelijk uitgevonden om de behandeling te vergemakkelijken van vrouwen die leden aan ‘hysterie’. ‘Altijd 19’ gaat over een 23-jarige jongen die sinds een val op zijn hoofd door het leven gaat zonder korte-termijn-geheugen.

 Passion and Power: The Technology of Orgasm (Emiko Omori en Wendy Blair Slick, VS, 2007)
Historica Rachel Maines stuitte, verdiept in een studie naar naaipatronen in damesbladen uit het begin van de twintigste eeuw, op een reeks advertenties voor vibrators. Ze ontdekte dat vibrators aanvankelijk dienden om het werk van artsen te verlichten, die handmatig vrouwen van hun hysterie probeerden af te helpen. De documentaire is gebaseerd op het onderzoek van Maines en laat zien hoe er vroeger en nu tegen het vrouwelijk orgasme en de vibrator wordt aangekeken. Zo is in sommige staten van Amerika de verkoop van vibrators ook vandaag de dag nog verboden.

Uitzendtijden:
maandag 4 juni om 20.25 uur
vrijdag 8 juni om 18.25 uur

 

Altijd 19 (Stephane Kaas, 2009, VPRO)

Vanaf het moment dat hij door een dak zakt en op zijn hoofd terechtkomt, vergeet Wouter van Geyte (23) wat er gebeurt. Iedere dag leeft hij in de veronderstelling dat hij nog  negentien is, dat hij nog een vriendinnetje heeft en dat hij een hele gewone jongen is die goed kan skaten.
Met deze documentaire studeerde Stephane Kaas af aan de Nederlandse Film en Televisie Academie.

Uitzendtijden:
zaterdag 2 juni om 19.10 uur
donderdag 7 juni om 19.50 uur

Holland Doc 24 – Bekijk de wereld met andere ogen

 

Iedere dag rond 21.20 uur een topdocumentaire. Kijk voor alle uitzendtijden op:  www.hollanddoc.nl/live

Op de hoogte blijven? Meldt u via de website aan voor de nieuwsbrief.

Via Twitter, Facebook en Youtube is Holland Doc ook op de voet te volgen.

Het digitale kanaal Holland Doc 24 zendt wekelijks documentaires uit rond een bepaald onderwerp.

Holland Doc 24 is 24 uur per dag te ontvangen via internet en digitale televisie. Kijk op www.hollanddoc.nl voor meer informatie. Op de site staan ook nog eens ruim 1000 films en radiodocumentaires on demand in het kijk- en luisterarchief.

Holland Doc 24 is te bekijken op de volgende manieren:
Live stream op het internet: http://www.hollanddoc.nl/live
Bij UPC Digital op: kanaal 309
Bij CAIWAY op: kanaal 118
Bij Ziggo op: kanaal 212
Interactieve tv van KPN: kanaal 102

Holland Doc 24 maakt deel uit van het documentaireplatform van de publieke omroep met Holland Doc op Nederland 2, Holland Doc Radio op Radio 1, www.hollanddoc.nl en het digitale kanaal.

Vorig artikelFeestelijke opening Jeroen Bosch Oncologisch Centrum en Verbeeten Den Bosch
Volgend artikelErasmus MC’ers dichterbij Jaarprijs
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.