Kabinet verdraait de conclusies van nieuwe Q-koorts onderzoeken

0
284

De advocaten van Q-koorts-slachtoffers dienen een schadeclaim in tegen de overheid. Het kabinet verdraait de conclusies van nieuwe Q-koorts onderzoeken, citeert selectief en informeert de Tweede Kamer daarmee niet volledig. Dat blijkt uit onderzoek van Nieuwsuur en dat stellen diverse betrokkenen naar aanleiding van de kabinetsbrief die vorige week naar de Kamer is gestuurd. In de brief reageert het kabinet ook op het rapport van de Nationale Ombudsman, dat twee weken geleden uitkwam.

De Ombudsman constateert dat de overheid onbehoorlijk is omgegaan met de belangen van patienten en dat de overheid haar excuses moet maken en een redelijke compensatie op zijn plaats is. Het kabinet liet drie internationale wetenschappers en adviesbureau PricewaterhouseCoopers (PwC) onderzoek doen naar de uitzending. Op basis van dat externe onderzoek – dat vijf dagen duurde en volgens het ministerie van Landbouw 50.000 euro kostte – concludeert het kabinet dat er niets vreemds is gebeurd.Nieuwsuur bestudeerde de externe onderzoeken en komt met diverse betrokkenen tot de conclusie dat het kabinet de Kamer misleidt over de Q-koorts. De conclusies van het adviesbureau en de wetenschappers wijken namelijk af van de conclusies van het kabinet.

Bron: Niewsuur

Vorig artikelCarlo Leget benoemd tot hoogleraar Zorgethiek
Volgend artikelCDA-congres stemt voor Actieve Donor Registratie
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.