Vasten met diabetes?

Array
Op 01 augustus is de Ramadan van start gegaan: de jaarlijkse vastenmaand voor moslims. Tussen zonsopgang en zonsondergang wordt er niet gegeten en gedronken. Mensen met diabetes zijn niet verplicht mee te doen met het vasten. Ze kunnen namelijk ernstige hypo’s krijgen of verergering van complicaties.

Voor mensen met diabetes die wel vasten is het belangrijk voorzichtig te zijn en te overleggen met een arts. Die kan bijvoorbeeld het medicijngebruik tijdelijk veranderen: andere hoeveelheden en op andere momenten van de dag dan normaal. Ook is het verstandig om tijdens en na de Ramadan extra controles te krijgen. De Ramadan is voor moslims een bijzondere maand van grote saamhorigheid. Omdat de Ramadan zo belangrijk is voor moslims, doen de meeste mensen eraan mee. Ook als ze diabetes hebben.

Ramadancheck
Agis introduceert in samenwerking met Mediq Apotheek een nieuw hulpmiddel: de Ramadancheck. De Ramadancheck gaat in op het medicijngebruik en een goede gezondheid tijdens de vastenmaand Ramadan

 

Recente artikelen