Aandacht van de huisarts voor de Ramadan

0
504

Op 20 juli 2012 is de Ramadan begonnen: een periode waarin ruim een miljoen islamitische bewoners van Nederland vasten. Dit heeft consequenties voor hun lichamelijk welbevinden én medicijngebruik.
Het Netwerk Eerstelijns Organisaties (NEO), waar het NHG aan deelneemt, heeft op haar site informatie staan voor zorgverleners in de eerste lijn over de Ramadan. Doelstelling is dat deze professionals zich bewust zijn van de vastenperiode, zodat zij hiermee rekening kunnen houden in de praktijk. Meer informatie op  http://www.neonetwerk.nl. Patienten kunnen voor meer informatie verwezen worden naar www.thuisarts.nl.

Bron: NHG

Vorig artikelSnellere ontwikkeling geneesmiddelen dankzij inpak-RNA
Volgend artikelWat zijn de gezondheidsrisico’s van asbest?
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.