Blauwalgen in de Vest in Geertruidenberg

0
567

Blauwalgen in de Vest in Geertruidenberg
Waterschap Brabantse Delta constateert blauwalgen in de Vest in Geertruidenberg. Blauwalgen zijn bacterien die giftige stoffen afscheiden. Mensen en dieren kunnen jeuk krijgen bij contact met het water of buikkrampen wanneer zij het water binnenkrijgen. De gemeente plaatst waarschuwingsborden.

Contact met water vermijden
Waterschap Brabantse Delta raadt contact met het water sterk af. Contact met het water met blauwalg kan leiden tot huidirritatie, zoals jeuk en rode vlekken. Als mensen of dieren het water via de mond binnen krijgen, kan dit maag- en darmklachten veroorzaken. Hondenbezitters worden afgeraden om hun honden uit dit water te laten drinken of erin te laten zwemmen. Het advies is bij onverhoopt contact de betreffende lichaamsdelen goed af te spoelen.