In Memoriam prof. dr. P.W.C. Kloppenborg

Array

De Raad van Bestuur van het Universitair Medisch Centrum St Radboud en de Afdeling Algemeen Interne Geneeskunde / Sectie Endocriene Ziekten van het Universitair Medisch Centrum St Radboud hebben met droefheid kennis genomen van het overlijden van prof. dr. P.W.C. Kloppenborg, Emeritus
Hoogleraar Inwendige Geneeskunde / Endocriene Ziekten.

Collega Kloppenborg trad in 1957 als jong internist in dienst van de medische faculteit en het academische ziekenhuis. Als staflid van de toenmalige Kliniek voor Inwendige Ziekten was hij de pionier die de Endocriene Ziekten in Nijmegen vorm gaf. In 1977 werd hij benoemd tot hoogleraar. Tot
zijn emeritaat in 1996 was hij hoofd van de afdeling Endocriene Ziekten.

Wij herinneren ons hem als een originele wetenschapper onder wiens leiding zeer veel proefschriften tot stand kwamen. Hij was een uitstekende maar veeleisende docent voor studenten en assistenten. Daarnaast was hij een toegewijde, deskundige en aimabele dokter voor zijn patienten.

Zijn brede belangstelling, veelomvattende orientatie en zijn verfijnde humor maakten het voor zijn collegae en vrienden een uitdaging en een genoegen met hem samen te werken,. Hij was een markante hoogleraar. Wij herdenken hem dan ook met groot respect.

 

Zijn echtgenote, kinderen en kleinkinderen wensen wij veel sterkte bij het dragen van dit verlies. De vele prachtige herinneringen aan deze bijzondere mens zullen hen daarbij tot troost zijn.

Universitair Medisch Centrum St Radboud,
De Raad van Bestuur,
Prof. dr. Melvin Samsom, voorzitter
Prof. dr. Paul A.B.M. Smits, decaan / vicevoorzitter
Drs. Cathy C. van Beek MCM, lid
Cees J.H. Buren MBA RC, lid

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen