Celstraf voor handelaren in illegale geneesmiddelen

Array

De rechtbank in Den Haag heeft op 14 augustus gevangenisstraffen opgelegd aan twee personen die handelden in illegale geneesmiddelen. De veroordeelden zijn enige tijd geleden aangehouden na onderzoek door de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ).

Het gaat om een 30-jarige man en zijn 59-jarige moeder. Zij krijgen een celstraf opgelegd van respectievelijk 24 en 20 maanden. Volgens de rechter blijken betrokkenen geen enkel besef te hebben van het gevaar dat hun handelen met zich meebrengt. De handel in geneesmiddelen die uitsluitend op recept van een arts verkrijgbaar zijn is gevaarlijk.
Waarschuwing voor het publiek
De Inspectie voor de Gezondheidszorg adviseert om nooit geneesmiddelen te kopen via internet, zonder recept van een arts en zonder tussenkomst van een erkende apotheek. Zonder controleerbare herkomst kunnen consumenten niet vertrouwen op de echtheid en daarmee de veiligheid van geneesmiddelen.

bron: IGZ

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen