Expertmeeting Diabeteszorg voor allochtonen

Array

FORUM organiseert op donderdag 6 december 2012 in samenwerking met de afdeling Interne Geneeskunde van het Slotervaartziekenhuis en de Jan van Ooijen Stichting een expertmeeting (invitational) over diabeteszorg voor allochtone doelgroepen.

Vooraankondiging
Diabetes komt relatief vaak voor bij allochtone doelgroepen. Behandeling en het opvolgen van leefstijladviezen gaat soms moeizaam door taal- en cultuurverschillen. Gebrek aan inzicht in de ernst van de ziekte (men voelt de gevolgen van de ziekte niet direct) leidt er toe dat allochtone suiker- patienten vaker ontregeld zijn en moeilijk zijn in te stellen op insuline.

In deze expertmeeting onderzoeken we samen met betrokkenen hoe we allochtone diabetici en hun familieleden op een structurele wijze kunnen betrekken bij de verbetering van de diabeteszorg.

Datum en plaats
donderdag 6 december 2012
¶ Slotervaartziekenhuis Amsterdam

De expertmeeting is alleen toegankelijk voor genodigden.

Meer informatie
Arjaan Hijmans van den Bergh
tel.:             030-2974321

e-mail: [email protected]

bron: Forum Agenda

 

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen