Röpcke-Zweers Ziekenhuis organiseert voorlichtingsavond over bevallen

Maandag 10 september van 20.00 tot 22.00 uur organiseert het Röpcke-Zweers Ziekenhuis te Hardenberg, onderdeel van de Saxenburgh Groep, weer een voorlichtingsavond in het ziekenhuis voor zwangere vrouwen en hun partner. De voorlichting is bedoeld om aanstaande ouders in algemene zin voor te bereiden op de komst van de baby en de kraamtijd thuis, maar ook op een eventuele ziekenhuisopname. De organisatie is in handen van de Saxenburgh Groep, in samenwerking met de kraamzorgorganisaties Naviva, de Kraamvogel en VVT Zorgverleners.

Verschillende zorgverleners op het gebied van kraamzorg zullen voorlichting geven, zoals gespecialiseerde (kraam-) verpleegkundigen, verloskundige en lactatiekundige (verpleegkundige die gespecialiseerd is op het gebied van het geven van borstvoeding). Vanzelfsprekend is er gelegenheid tot het stellen van vragen. Ook kunnen de aanwezigen aan de hand van een DVD een kijkje nemen in een kraamsuite, een huiselijk ingerichte verloskamer. ‘Ervaringsdeskundigen’ en medewerkers maken de kijkers hierin deelgenoot van hun ervaringen.

Thuis of kraamsuite
Vrouwen bevallen het liefst in een eigen vertrouwde omgeving. Gelukkig kan dat ook vaak. Soms moet de bevalling echter plaatsvinden in het ziekenhuis vanwege een medische indicatie, of op advies van de verloskundige. Het kan ook zijn dat de zwangere vrouw er zelf voor kiest in het ziekenhuis te bevallen. In dat geval kan de bevalling plaatsvinden in de kraamsuite van het Röpcke-Zweers Ziekenhuis, door de eigen verloskundige, met desgewenst de kraamverzorgende er al bij.
In de regio Vechtdal en zuidoost Drenthe kunnen aanstaande ouders met een gerust hart de komst van hun baby tegemoet zien, of dat nu thuis is of in het ziekenhuis. Zij mogen erop rekenen dat de verschillende deskundigen hen passende, goed bereikbare zorg bieden en de gezondheid van moeder en baby voorop stellen. De gynaecologen en eerstelijnsverloskundigen voelen zich hiervoor gezamenlijk verantwoordelijk.

De voorlichtingavond
Belangstellenden voor de voorlichtingsavond op 10 september kunnen zich aanmelden en ook eventueel verdere inlichtingen krijgen bij het secretariaat gynaecologie, van 9.30 – 11.30 uur, telefoon (0523) 27 63 74, of aanmelden via het e-mailadres: [email protected]. De voorlichting vindt plaats in Brasserie Santé van het Röpcke-Zweers Ziekenhuis in Hardenberg en is gratis toegankelijk.

De Zorgonderneming Vrouw & Kind zal zich op 28, 29 en 30 september net als vorig jaar weer presenteren op de consumentenbeurs Zwanger & Gezin in de Evenementenhal in Hardenberg.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen