Nationale Traumadag bij UMC St Radboud groot succes

Array

De Nationale traumadag hier bij het Radboud trok gisteren ruim 6500 bezoekers. Er waren voor jong en oud veel activiteiten.

Belangstellenden konden een kijkje nemen op het helidek, of zich laten rondleiden op de OK. Er was een defensienoodhospitaal ingericht. Er waren demonstraties met hulphonden op zoek naar slachtoffers en hoe ongevalspatienten uit een auto worden bevrijd.  Kinderen konden hun arm laten gipsen of patient spelen in de ambulance. Kortom: een geslaagde dag. Bijzonder was ook de catwalk, van patienten met klikprotheses. Deze unieke techniek is voor het eerst in het Radboud toegepast en heeft de mobiliteit van patienten heel sterk verbeterd.

Met de nationale Traumadag vraagt de Ongevalsstichting aandacht voor het gevaar van een ongeluk en het nut van goede traumazorg. Het is de bedoeling dat het een jaarlijks terugkerend evenement wordt, telkens in een andere plaats van het land.

Bron: UMC St Radboud

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen