Rugpijn tijdens de zwangerschap?

Array

Rugpijn ontstaat niet zomaar
Tijdens de zwangerschap verandert het lichaam. Het lichaam maakt meer hormonen aan die de gewrichten versoepelen. De baarmoeder groeit en het onderste deel van de wervelkolom verandert van vorm. Door deze veranderingen verschuift het zwaartepunt van het lichaam en neemt het een andere houding aan. Het lichaam raakt uit balans en spieren en gewrichten worden meer belast. Het gevolg is lage rugpijn en pijn in de benen. Een goede ondersteuning kan de houding corrigeren en klachten helpen verminderen.

Een rugbrace ondersteunt en corrigeert
Raadpleeg bij rugpijn tijdens de zwangerschap altijd een huisarts of verloskundige. Zij adviseren op deskundige wijze over oefeningen en het gebruik van hulpmiddelen en medicijnen. Naast bestaande oefeningen kan een speciale rugbrace uitkomst bieden bij het corrigeren van je lichaamhouding. Let op dat de brace de buik niet samendrukt en een goede steun in de rug geeft!
De LombaMum is speciaal ontworpen voor gebruik tijdens de zwangerschap. Deze rugbrace biedt ondersteuning aan de onderzijde van de buik zonder druk op de buik uit te oefenen. Samen met de extra banden rondom het bekken is elk gewenst niveau in te stellen. De zwangerschapsband corrigeert de lichaamshouding waardoor pijn in de onderrug en benen voorkomen wordt. De brace is tijdens de gehele zwangerschap te dragen op momenten dat extra ondersteuning wenselijk is.

De zwangerschapsband van Thuasne past zich tijdens de zwangerschap aan het lichaam aan. Gewone rugbraces veranderen, door de gebruikte materialen of pasvorm,niet mee waardoor deze later tijdens de zwangerschap niet meer te gebruiken zijn. De LombaMum wordt geleverd met een extra voorband voor wanneer de taille omvang toeneemt. De brace verandert mee en past bij vrouwen met een tailleomvang van 82 tot 140 cm. De rugbrace is dus de gehele zwangerschap gebruiken!
Het is gemaakt van zachte materialen, gecombineerd met bamboe en sterk klittenband. Dit zorgt voor een prettig zittende ondersteuning waarmee dagelijkse activiteiten door kunnen blijven gaan. Let wel, voldoende rust blijft belangrijk.

Voorkom rugpijn tijdens de zwangerschap en laat je goed adviseren door een huisarts of verloskundige.  Kijk voor meer informatie op www.lombamum.nl.

Recente artikelen