AMC-chirurg wint landelijke innovatiewedstrijd

Array

Hospitality App verbetert begeleiding ouderen bij ziekenhuisconsult
Dr. Marlies Schijven, chirurg van het Academisch Medisch Centrum, heeft met haar hospitality app de `Mobiles for Good’-challenge gewonnen. Organisatoren Vodafone Foundation en Waag Society hebben de wedstrijd in het leven geroepen om mobiele technologie te promoten als middel om gezondheidszorg en welzijn te verbeteren.

Er waren winnaars in drie verschillende categorieen. Marlies Schijven heeft gewonnen in de categorie `smart accessibility’. Ze bedacht een mobiele applicatie waarbij oudere patienten zowel voor, tijdens als na een consult begeleid worden door een student. De patient doorloopt met minder stress de route door het ziekenhuis en kan het consult nabespreken met de student. Ook het aantal gemiste afspraken kan hiermee worden teruggedrongen.

De winnaars ontvangen 40.000 euro, kantoorruimte in Amsterdam en professionele begeleiding om het concept versneld op de markt te brengen. De winnaars zijn dinsdag bekendgemaakt tijdens het PICNIC festival in Amsterdam.
Bron: Perssupport

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen