Huiskamerbibliotheken in woonzorgcentra De Liendert en Nijenstede ge..

0
204

In woonzorgcentra De Liendert en Nijenstede van Beweging 3.0 zijn deze week, in samenwerking met Bibliotheken Eemland, twee huiskamerbibliotheken geopend. Deze nieuwe dienstverlening biedt senioren en wijkbewoners een alternatief na het sluiten van de Bibliobus en twee bibliotheekvestigingen.

De huiskamerbibliotheken bevatten een aantrekkelijke collectie grootletterboeken, luisterboeken, literaire toppers en tijdschriften. Daarnaast kunnen Daisy-spelers en E-readers geleend worden.

Naast bewoners van de woonzorgcentra zijn ook wijkbewoners van harte welkom! In de huiskamerbibliotheken kunt u boeken, cd’s, dvd’s en tijdschriften uit andere bibliotheekvestigingen reserveren. U krijgt thuis bericht zodra het gereserveerde opgehaald kan worden in de huiskamerbibliotheek.

Geinteresseerden kunnen een proefabonnement van 3 maanden aanvragen en als het goed bevalt lid worden tegen betaling. Voor bewoners kost het lidmaatschap EUR28,- en voor wijkbewoners EUR48,- per jaar.

Beide huiskamerbibliotheken zijn geopend van 10.00 tot 17.00 uur, op maandag t/m vrijdag. Op maandag, woensdag en vrijdag, van 10:00 tot 11:30 uur, zijn er vrijwilligers aanwezig om u te helpen.