Slimme BH helpt borstkanker te detecteren

Array

Veel vrouwen overlijden door borstkanker, nu is er een nieuw hulpmiddel dat kan bijdragen aan de  vroege opsporing van borstkanker.  De nieuwe borstweefselexpanders Screening Bra biedt vrouwen continue screening met het comfort normale kleding. In meer dan drie klinische studies, werd door de beha correct 92,1 procent van de tumoren geïdentificeerd, in vergelijking met de 70 procent nauwkeurigheid van routine mammografieen. Belangrijker is dat de bh de subtiele, longitudinale veranderingen meet en de temperatuur van de huid, hierdoor kan een tumor tot maar liefst zes jaar voor een traditionele screening worden ontdekt (meer uitleg in de video van het bedrijf hieronder):


Interessant is dat in 2009, een invloedrijke federale werkgroep adviseerde om vrouwen onder de 40 geen  routine mammografie te laten doen , vanwege het hoge aantal valse meldingen die leidde overbehandeling. Een veelgebruikt kanker detectie bra kunnen zowel het aantal gedetecteerde tumoren, maar ook de valse positieven, op verantwoorde wijze worden ontdekt.

First Warning Systems is van plan de BSE-beha te commercialiseren in Europa in 2013 en is in afwachting van goedkeuring van de FDA in de Verenigde Staten in 2014.

Bron: Mashable Via CNET

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen