De beoordeling van co-assistenten – coschappen of coshoppen?

Array

KNMG Studentenplatform organiseert op 29 november de themabijeenkomst ‘Coschappen of Coshoppen”. Kom en discussieer mee!
Ken jij ze ook? Die co-assistenten die met zo min mogelijk inzet hun coschappen proberen te doorlopen? Heb jij ook een beoordeling gehad van een opleider die je pas een keer eerder had gezien?
De coschappen worden erg snel beoordeeld met een 7 of een 8. Dit wordt mede veroorzaakt door de papierwinkel bij een eventueel ander cijfer en doordat beoordelaars de coassistenten maar weinig aan het werk zien. Deze `zevencultuur’ is nadelig voor de student die graag excelleert op zijn favoriete afdeling en beloond juist ontwijkend gedrag bij luie co’s.

Dit jaar is het thema van de jaarlijkse themabijeenkomst van het KNMG Studentenplatform `de beoordeling van coassistenten’. We willen het hierbij hebben over wat te doen met `laagvliegers’, coassistenten die eigenlijk onder de maat presteren. En met `grijze muizen’, studenten die nauwelijks opvallen en toch beoordeeld moeten worden. Maar ook over hoe je de echte excellente studenten er tussenuit pikt.

Op de themabijeenkomst zal worden uitgelicht hoe de beoordeling van co-assistenten in de praktijk plaats vindt, wat hier het uitgangspunt van is en waar de (praktische) problemen zitten.
Wat is jouw mening over de huidige gang van zaken omtrent de beoordeling van co-assistenten? Wat vind jij van de zogenaamde zevencultuur? Wat is de betekenis van de cijfers die gegeven worden? En wat zou er volgens jou gedaan moeten worden met de luie co’s?

startdatum 29 november 2012
einddatum 29 november 2012
tijd 18.30 – 21.00
locatie Domus Medica, Utrecht
onderwerp De beoordeling van co-assistenten – coschappen of coshoppen?

Themabijeenkomst KNMG studentenplatform

Kom ook en discussieer mee!

Programma
18.30 – Belegde broodjes
19.00 – Sprekers
1. ex-student
2. opleider
3. onderwijskundige
20.00 – Lagerhuisdiscussie
21.00 – Borrel

Kosten
GRATIS, inclusief de broodjes en de borrel

Voor wie
Alle geinteresseerde geneeskundestudenten, opleiders, beoordelaars en alle overige geinteresseerden.

Aanmelden
Mis het niet en meld je aan!
Stuur een mail naar: [email protected]

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen