Debatvond over Het menselijk genoom

Array

‘Het menselijk genoom’ staat dinsdagavond 30 oktober centraal in het Debatcafe van het Studium Generale in de Domincanerkerk te Maastricht.
Dinsdag 30 oktober in Dominicanerkerk: debatcafe over Het menselijk genoom

Het onderzoek naar de genen levert steeds meer resultaten op, waardoor we over het menselijk genoom steeds meer te weten komen. Belangrijk daarbij is, dat we op basis van de informatie over de genen ook inzicht krijgen in hoe een leven zich verder zal ontwikkelen. Bovendien kijken we graag naar voorspellingen over onze gezondheid. Wetenschappers
Over dit onderwerp debatteren 30 Oktober vanaf 20.00 uur in Dominicanen De Slegte Bookshop (Dominikanerkerkstraat 1) een aantal wetenschappers van het Maastricht UMC+/UM onder leiding van Rob van Duijn van het Studium Generale UM. Aan het gesprek nemen onder andere deel prof.dr. Bert Smeets, bijzonder hoogleraar Genoomanalyse aan het Maastricht UMC+/UM, prof.dr. Guido de Wert , hoogleraar Biomedische Ethiek aan het Maastricht UMC+/UM en dr. Suzanne Frints, klinisch geneticus van het Maastricht UMC+/azM.

Stand van zaken
In dit debatcafe spreken deskundigen over de stand van zaken van het onderzoek. Ethische vragen komen daarbij uitgebreid aan bod. Het gaat er dan niet alleen om wat kan worden achterhaald of voorspeld. Het is eveneens de vraag welke grenzen moeten worden gesteld aan het onderzoek, maar vooral ook om wat we met de informatie doen. Wie mag en moet wat precies weten? Wat schiet je op met de kennis dat je een bepaald percentage kans hebt op een bepaalde ziekte? De vraag wat wenselijk is en niet staat centraal in dit debatcafe.

Informatie
Studium Generale organiseert deze avond samen met Studievereniging Sante in het kader van haar tweede lustrum. Meer informatie is hier te vinden op de website van Studium Generale, waar ook de overige deelnemers worden bekend gemaakt.

bron: SG/Auteur: SdC

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen