Novo Nordisk krijgt positieve opinie voor Tresiba® (insuline degludec) van de Europese autoriteiten

Array

Alphen aan den Rijn, 22 oktober 2012 – Novo Nordisk heeft van de Comittee for Medicinal Products for Human Use (CHMP) van de European Medicines Agency (EMA) een positieve opinie ontvangen voor Tresiba®. De CHMP geeft hiermee de aanbeveling om het middel, voor de behandeling van diabetes mellitus bij volwassenen, toe te laten tot de Europese markt.

Tresiba® is de merknaam voor insuline degludec, een nieuwe eenmaaldaagse basale insuline-analoog. Tresiba® zal in Nederland beschikbaar komen in Penfill® voor NovoPen® 4 of NovoPen Echo® en het nieuwe voorgevulde pensysteem FlexTouch®. Tresiba® verschijnt in twee sterkten, 100 E/ml en 200 E/ml. Het is voor het eerst dat er een insuline met de 200 E/ml formulering in Europa goedgekeurd wordt. Met de sterkte van 200 E/ml is het mogelijk om een maximale dosering van 160 eenheden in één injectie toe te dienen. Om de nieuwe sterkte van 200 E/ml te introduceren in Nederland, zal Novo Nordisk B.V. een uitgebreid pakket met voorlichtingsmateriaal ontwikkelen.

“Wij zijn erg verheugd met de positieve opinie van het CHMP en vertrouwen erop dat Tresiba® op korte termijn beschikbaar zal zijn voor mensen met diabetes in Europa,” zegt Mads Krogsgaard Thomsen, executive vice president and chief science officer van Novo Nordisk A/S.

Novo Nordisk verwacht dat de Europese Commissie over ongeveer twee maanden de definitieve toestemming geeft om het product op de markt te brengen. Afhankelijk van deze toestemming, zal Novo Nordisk naar verwachting in 2013 Tresiba® in verschillende Europese landen, waaronder Nederland, lanceren.

Tresiba® is in september 2011 ingediend voor goedkeuring bij de European Medicines Agency (EMA) en de US Food and Drug Administration (FDA). Er is ook een aanvraag voor goedkeuring ingediend in Canada en Zwitserland. Afgelopen september hebben de Japanse autoriteiten goedkeuring aan Tresiba® verleend.

Over Tresiba®
Tresiba® is een nieuwe basale insuline-analoog voor de behandeling van diabetes mellitus, voor eenmaaldaagse toediening. Tresiba® komt in Nederland beschikbaar in Penfill® voor gebruik met NovoPen® 4 of NovoPen Echo® en in FlexTouch®. Beide pensystemen zijn ontwikkeld voor gebruik met naalden van Novo Nordisk. Naast de gangbare sterkte van 100 E/ml in Penfill®, verschijnt Tresiba® ook in 200 E/ml in FlexTouch®. Met de komst van de 200 E/ml formulering is het mogelijk om een maximale dosering van 160 eenheden in één injectie toe te dienen.

Over Novo Nordisk
Novo Nordisk is een wereldwijd farmaceutisch bedrijf met 90 jaar ervaring op het gebied van diabeteszorg. Het bedrijf heeft een groot aanbod van innovatieve geneesmiddelen, geavanceerde toedieningssystemen en diensten om de zorg en behandeling van mensen met diabetes te optimaliseren. Bovendien is Novo Nordisk toonaangevend op het gebied van stollingsstoornissen, groeihormoontherapie en hormonale substitutietherapie. Het hoofdkantoor is gevestigd in Denemarken. Novo Nordisk heeft meer dan 33.000 medewerkers in dienst in 75 landen. B-aandelen van Novo Nordisk zijn genoteerd aan de NASDAQ OMX Kopenhagen onder het symbool Novo-B. ADR’s van Novo Nordisk zijn genoteerd aan de New York Stock Exchange onder het symbool ‘NVO’. Novo Nordisk B.V. is gevestigd in Alphen aan den Rijn en heeft zo’n 133 medewerkers. Novo Nordisk staat op de eerste plaats in de top 100 van meest duurzame organisaties ter wereld en ze
neemt in 2012 de 9e plek van de Nederlandse Great Place to Work lijst in. Daarnaast is ze 25e geworden bij de Europese verkiezing van de Best Multinational Workplaces Europa 2012. Meer informatie op www.novonordisk.nl.

Bron: Novo Nordisk B.V

Recente artikelen