Nieuwe CSA voor Catharina Ziekenhuis

0
525

Op dinsdag 30 oktober 2012 vindt de opening plaats van de Centrale Sterilisatie Afdeling (CSA) in het Catharina Ziekenhuis te Eindhoven. Deze afdeling verzorgt de reiniging, desinfectie, controle en sterilisatie van alle re-usable instrumenten, die gebruikt worden tijdens de diagnostiek en behandeling van patienten in het Catharina Ziekenhuis. Het gevalideerd en machinaal verwerken van medische instrumenten op een Centrale Sterilisatie Afdeling is voor een ziekenhuis van cruciaal belang. Een systematische reiniging, desinfectie en sterilisatie van de instrumenten is immers een basisvoorwaarde voor het vermijden van risico’s – voor zowel patiënten, behandelteam als personeel. Het is de eerste complete CSA die Miele Professional als totaalleverancier wereldwijd in opdracht kreeg en ingericht heeft.

De Centrale Sterilisatie Afdeling in het Catharina Ziekenhuis vervult een voortrekkersrol inzake het implementeren van nieuwe technieken en ontwikkelingen. In het verlengde hiervan voldoet de Centrale Sterilisatie Afdeling in het Catharina Ziekenhuis aan de nationale en internationale wet- en regelgeving, zodat de kwaliteit van de producten in relatie tot de patiëntveiligheid is gewaarborgd.

Bron: Miele & Catharina Ziekenhuis

Vorig artikelEerst CE-markering voor Nederlandse medische app IP Plaslijst
Volgend artikelDiabetes zaak van grote getallen
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.