Coöperatie WeHelpen brengt mantelzorgers, patiënten en vrijwilligers bij elkaar

Array

Vandaag lanceert de nieuwe landelijke coöperatie ‘WeHelpen’ haar website www.wehelpen.nl WeHelpen heeft als ambitie om mensen die hulp nodig hebben en mensen die hulp willen bieden met elkaar te verbinden om dit te organiseren. Zodat zij de mogelijkheid krijgen om zelf regie te nemen in vraag en aanbod van informele zorg. Burenhulp en nabuurschap op een nieuwe, eigentijdse manier. De doelstelling van het platform is dan ook: het ontsluiten en stimuleren van sociaal kapitaal.

Punten verdienen
www.wehelpen.nl is een online marktplaats met slimme functies voor het vragen, aanbieden en organiseren van hulp. Dankzij dit platform ontstaan er lokale netwerken van mensen die elkaar vertrouwen en helpen. Wehelpen.nl biedt de mogelijkheid om een agenda bij te houden en een logboek te maken. Alle geboden hulp wordt beloond met punten (credits), die iemand zelf kan gebruiken om hulp te vragen of kan doneren aan een ander die hulp nodig heeft. Verder biedt de website een bron van informatie aan mantelzorgers, vrijwilligers en hulpbehoevenden.

De coöperatie WeHelpen
Een unieke samenwerking. De coöperatie is opgericht door Achmea, Bureauvijftig, CZ, Menzis, PGGM, Rabobank, The Caretakers en VitaValley. Verder hebben zich ook al andere organisaties aan WeHelpen verbonden, zoals: Careyn, Corona Woonzorgalliantie, Espria Zorg, welzijn en wonen, gemeente Dalfsen, gemeente Kollumerland, Mezzo landelijke vereniging voor mantelzorgers en vrijwilligerszorg, revalidatiecentrum Het Roessingh, Stichting Gezondheidscentra Eindhoven en UMC St. Radboud. En zo zijn er nog vele partijen die interesse in WeHelpen hebben getoond. Gezamenlijk met de leden en hun achterban zetten we een nationale beweging in gang rondom informele zorg en burgerparticipatie.

De aanpak van WeHelpen

  1. Het aanbieden van een online infrastructuur via www.wehelpen.nl
  2. Introductie van een puntensysteem (credits) die het verlenen van onderlinge hulp stimuleert, vraagverlegenheid helpt op te lossen en vragers activeert ook iets te bieden
  3. Het tot stand brengen, versterken en aanjagen van dynamiek in de lokale gemeenschap
  4. De coöperatie voor ontwikkeling, instandhouding en kennisdeling.
Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen