Thuiszorg Service Nederland regio Groningen onder verscherpt toezicht

Array

De Inspectie voor de Gezondheidszorg heeft op 20 november 2012 voor een periode van zes maanden verscherpt toezicht ingesteld bij het extramurale deel van Thuiszorg Service Nederland regio Groningen. De inspectie heeft (zeer) hoge risico’s aangetroffen. De directie en de Raad van bestuur hebben te weinig gestuurd op kwaliteitsverbetering en vermindering van risico’s.

TSN (onderdeel van Asito Diensten Groep) is een landelijk opererende thuiszorgorganisatie. In 2011 heeft TSN Thuiszorg Groningen overgenomen.

Het verscherpt toezicht wordt ingesteld na onderzoek van de inspectie in februari en september 2012 bij de thuiszorglocaties van TSN regio Groningen in Veendam en Leek. De instelling had de zorgplannen niet op orde en zette onbekwaam personeel in. Daarnaast zijn risico’s vastgesteld bij het uitzetten en toedienen van medicatie en werden incidenten niet altijd gemeld en was het melden geen onderdeel van het kwaliteitssysteem. De Raad van Bestuur had onvoldoende zicht op de kwaliteit van zorg en op de risico’s op onveiligheid. Er was sprake van een passieve houding en besluiteloosheid ten aanzien van verbetermaatregelen.

TSN regio Groningen moet per direct maatregelen nemen om de medicatieveiligheid te verbeteren. Daarnaast moet zij de inspectie informeren over de voortgang van andere verbeteringen. In de periode van verscherpt toezicht zal de inspectie met (on) aangekondigde bezoeken de ontwikkelingen bij TSN regio Groningen nauwlettend volgen.

Bron: IGZ

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen