In Nieuwsuur; Kanker: behandelen in centra of niet?

0
223

VANAVOND: maandag 26 november in Nieuwsuur 22:00 uur
Vanwege de hoge sterftecijfers heeft Groot-Brittannie in 1995 de kankerzorg met een deltaplan radicaal omgegooid. Niet meer in elk ziekenhuis wordt kanker behandeld, maar in specialistische centra met multidisciplinaire teams. Elk team houdt zich met één soort kanker bezig, fulltime. Ook diverse andere landen in Europa hebben al eerder de switch gemaakt naar specialistische kankercentra.

Nieuwsuur is in Cardiff in Wales en bezoekt er een borstkankerkliniek. In dit ‘Breast Centre’ houden alle artsen en verpleegkundigen zich alleen met borstkanker bezig.

Vragen en/of opmerkingen? Mail de makers: Judith.Pennarts@nieuwsuur.nl, Jane.van.Laar@nieuwsuur.nlen/of Christel.Voorn@nieuwsuur.nl.

Vorig artikelDe wachtruimte
Volgend artikelTrouwe klanten betalen 86 euro meer voor zelfde zorgverzekering
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.