Hoog tijd voor actiezorgenregeerakkoord

Array

Meer macht verzekeraar/afschaffen restitutie polis: hoog tijd voor actiezorgenregeerakkoord
VWS (begroting) deze week op agenda van Tweede Kamer. Laat uw stem nu horen. Investeer 3 minuten van uw tijd:

1. Om uw eigen reactie e/o (indien u dat ook vindt) onderstaande boodschap naar de kamercommissieleden VWS te mailen. Bijgevoegde e-mail adressen van deze leden zijn via copy-and-paste eenvoudig in te voegen in het stuur-naar-vakje.
2. Om dit bericht, zoals ik dit nu ook doe, naar collega’s, vrienden, familie, kennissen etc.  door te sturen e/o  twitter het verzoek verder onder verwijzing naar http://actiezorgenregeerakkoord.blogspot.nl  .
Ik vind in tegenstelling tot voorstaand regeerakkoord 2012:
– dat de macht van de Zorgverzekeraars eerder ingeperkt moet worden dan uitgebreid en niet zij horen te bepalen welke behandeling en geneesmiddel U en ik voortaan vergoed krijgen, en bij welke arts.
– dat de regie van de zorg incl. acute zorg (en evt. EPD) bij overheid, zorgverleners en patienten hoort en niet overgedragen dient te worden aan private verzekeraars.
– dat U en ik niet verplicht dienen te worden tot het afnemen van een naturapolis (Naturapolis: Vrije keuze burger ontnomen. Men gaat maar naar het ziekenhuis waar de verzekeraar op dat moment een goede deal heeft).
– dat een verzekeraar geen aandeelhouder kan zijn van een ziekenhuis en er geen winst uitgekeerd mag worden aan externe beleggers. Omdat dit leidt tot verstrengeling van belangen en lek van zorgpremiegelden.
LH Vogelpoel

Recente artikelen