Ruwaard van Putten Ziekenhuis verder als satellietziekenhuis voor Maasstad Ziekenhuis, Ikazia Ziekenhuis en het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis

Deze week heeft het Ruwaard van Putten Ziekenhuis samen met zorgpartners een intentieverklaring ondertekend met als uitgangspunt dat het Ruwaard van Putten verder gaat als satellietziekenhuis. In het eerste kwartaal van 2013 gaan de partijen de mogelijkheden voor samenwerking verder onderzoeken. Het Ruwaard van Putten Ziekenhuis in Spijkenisse verdwijnt daarmee als zelfstandige zorginstelling. Het ziekenhuis gaat verder als satellietziekenhuis van het Maasstad Ziekenhuis, Ikazia Ziekenhuis en het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis. Dat is de uitkomst van overleg tussen de ziekenhuizen en de zorgverzekeraars. Hoe de samenwerking tussen de ziekenhuizen er precies uit komt te zien, moet in de loop van volgend jaar duidelijk worden. De veranderingen staan los van de problemen rond de afdeling cardiologie. Eerder dit jaar werd bekend dat het Ruwaard van Puttenziekenhuis in 2011 een verlies van 5 miljoen euro leed.

Het Ruwaard van Putten Ziekenhuis vervult een belangrijke zorgfunctie voor de bewoners in de regio Voorne-Putten. Door de financiele positie waarin het Ruwaard van Putten Ziekenhuis verkeert, is een voortbestaan als zelfstandig ziekenhuis niet langer mogelijk. Het uitgangspunt van de intentieverklaring is dat het Ruwaard deze zorgfunctie kan blijven uitoefenen als een satellietziekenhuis van het Maasstad Ziekenhuis, Ikazia Ziekenhuis en Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis. Zorgverzekeraars CZ en Achmea zijn bereid om financiele afspraken te maken met het Ruwaard zodat het ziekenhuis de transitieperiode kan overbruggen.

Het satellietziekenhuis zal gericht zijn op specifieke functies voor de verschillende patientengroepen, met optimalisatie van kwaliteit en borging van continuïteit van zorg. Het onderzoek naar de wijze van samenwerking wordt naar verwachting in het eerste kwartaal van 2013 afgerond.

Bron: Ruwaard van Putten Ziekenhuis

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen