Lekkende jodiumtank in Haags ziekenhuis lekte geen radioactiteit

Array

In het Westeinde-ziekenhuis in Den Haag is zaterdagavond geen lekkende tank met nucleair afval aangetroffen. Het ziekenhuis sloeg alarm vanavond. De toegesnelde brandweer vermoedde dat er een radioactieve stof was vrijgekomen. Uiteindelijk bleek de melding loos alarm. Op de vierde etage van het ziekenhuis waar vaten met nucleair afval staan, ging vanavond het alarm af. Op die afdeling was niemand aanwezig.

Er overigens wel vloeistof uit een van de vaten gelekt, maar er werd geen straling gemeten. De brandweer en de andere hulpdiensten zijn weer vertrokken. Bij het ziekenhuis werd een ontsmettingsstraat opgebouwd.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen