Nog steeds veel meldingen voor meldpunt cardiologie

hart- en vaatziektenHet meldpunt Cardiologie van Hartpatienten Nederland heeft het nog steeds druk. Vrijdag, de eerste dag van opening van het meldpunt, wisten zo’n honderd mensen ondanks de overbezette lijnen hun melding door te geven.

Zaterdag en zondag volgden nog eens zo’n honderd meldingen per mail via [email protected] . En vandaag (maandag) lijkt het meldpunt even in wat rustiger vaarwater te zijn gekomen. Waarschijnlijk in verband met de feestdagen belden vandaag tot twaalf uur vanmiddag zo’n tien tot twintig mensen over hun ervaringen met cardiologen, en ook kwamen er nog diverse mails over dit onderwerp binnen.

Hartpatienten Nederland opende het meldpunt eind vorige week toen er een soort domino-effect leek te gaan ontstaan wat betreft klachten over cardiologen en ziekenhuizen. Het begon eind november met de sluiting van de afdeling cardiologie in Spijkenisse, omdat daar meer mensen overleden dan gemiddeld. En eind vorige week volgde de afdeling cardiologie van het Zeeuwse Admiraal de Ruyterziekenhuis.

De meldingen via mail afgelopen weekeinde gingen vooral over miscommunicatie, medische missers en incompetente cardiologen. Maar er waren ook mensen die de loftrompet staken over hun cardioloog. Blij om dat te horen!

De meldingen komen uit heel Nederland, met een nadruk op Zeeland vanwege de problemen daar met het De Ruyter ziekenhuis.

Ook tijdens de feestdagen kunt u het meldpunt bereiken, en wel via [email protected] . U kunt ook onze website bezoeken: Hartpatienten.nl . Rechtsboven vindt u de rode knop ,,Meldpunt”, die u naar de juiste pagina leidt.

Rest ons u prettige feestdagen te wensen. Direct na de kerst is ons kantoor weer geopend. Dan kunnen mensen ook weer bellen met eventuele klachten en meldingen. Tijdens kantooruren: 0475-317272.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen