Gynaecoloog Haspels overleden

Prof HaspelsVanochtend is de gerenommeerde gynaecoloog professor Arie Haspels op 87-jarige leeftijd overleden. Haspels was van 1969 tot 1991 hoogleraar gynaecologie aan de universiteit van Utrecht. Hij maakte naam als voorvechter van de anticonceptie, vond de morningafterpil uit en was betrokken bij de ontwikkeling van de abortuspil. Haspels was vicevoorzitter van de Stichting Flying Doctors Gala. In 2000 bemiddelde hij in een conflict tussen de besturen van twee stichtingen over het verdwijnen van een miljoenenopbrengst van een fundraising-gala voor Flying Doctors. Professor Haspels was de tevens de “huisgynaecoloog” van de Oranjes.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen