Nobelprijswinnaar, neurologe en politica Rita Levi Montalcini overleden

Rita Levi MontalciniIn Italie is op 103-jarige leeftijd Nobelprijswinnaarneurologe en politica Rita Levi Montalcini overlden. Ze stierf in haar huis in Rome.In 1986 kreeg zij samen met Stanley Cohen de Nobelprijs voor Geneeskunde voor haar onderzoek naar de groeifactoren van zenuwcellen. Ze was een van de meest vooraanstaande Joodse intellectuelen van Italie. Ze werd in 2001 benoemd tot tot senator voor het leven. Ze was de oudste nog levende Nobelprijswinnares. Montalcini studeerde medicijnen in Turijn in 1930.  Mussolini verbood Joden academische functies te hebben. Montalcini maakte daarom een klein laboratorium in haar slaapkamer en deed daar onderzoek naar het zenuwstelsel van kippenembryo’s. Haar familie vluchtte in de oorlog naar Florence en keerde na de oorlog terug naar Turijn. Tot haar dood was ze actief in de Italiaanse Senaat als oudste actieve politica ter wereld.

Interview with Rita Levi-Montalcini – Media Player at Nobelprize.org.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen