Overzicht van intrekkingen na afweging patiëntenbelang

Array

pillen-wit-oranjeHet College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) heeft een overzicht gepubliceerd van intrekkingen in 2012, waarbij het patientenbelang in het geding is. Voor deze intrekkingen gaat het CBG, veelal in overleg met de vergunninghouder, na welke andere mogelijkheden er zijn om het geneesmiddel voor de Nederlandse markt te behouden.

Hiermee wordt inzicht gegeven in de overwegingen en standpunten van het CBG in deze bijzondere situaties. Het overzicht zal eens per drie maanden worden geactualiseerd.

Het CBG ontvangt jaarlijks een groot aantal verzoeken van vergunninghouders voor intrekking van de registratie. De meeste verzoeken voor intrekking kunnen zonder discussie gehonoreerd worden. Bijvoorbeeld als het gaat om intrekking van een generiek geneesmiddel waarvoor nog genoeg alternatieven geregistreerd zijn. Een overzicht van alle intrekkingen van de afgelopen 4 weken wordt gepubliceerd in de Geneesmiddelen Informatiebank.

Bron: CBG-MEB

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen